Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.06.2013 15:10 - Налудните типове, шпицкомандите и нашата отговорност пред нацията
Автор: patzolino Категория: Политика   
Прочетен: 1516 Коментари: 2 Гласове:
-2



ИЗТОЧНИК: www.svobodata.com/page.php


Едвин Сугарев

imageДоживяхме и това – което никога не беше се случвало в годините на прехода: в центъра на столицата да вилнее шпиц-команда, която да налага ред вместо МВР, да заплашва с разправа и “граждански арести”, да нахлува в обществените медии и да разпорежда там какво и как трябва да отразяват...

Това – повтарям – се случва посред бял ден на улиците на София, като шайката е водена от български народен представител, лидер на подкрепяща българското правителство партия, председател на Парламентарната комисия за борба с корупцията и парламентарна етика.

И при наличието на такъв драстичен прецедент – абсолютно несъвместим със статуса ни на държава, принадлежаща към цивилизования свят – няма никаква реакция нито от страна на правителството, нито от страна на прокуратурата, нито от страна на МВР и органите за сигурност, които носят отговорност за гражданския мир и спокойствието на гражданите. Тъкмо напротив – не друг, а самият председател на Народното събрание повтаря като папагал фашизоидните мантри на Волен Сидеров и разпорежда на обществените и частни медии да премълчават протестите, докато МВР поема ангажимент да изпълнява неговите искания, като огражда половината център на столицата, за да пази депутатите от народната любов.

И защо всичко това? Защото Волен Сидеров е носител на златния глас, от който зависи парламентарния кворум – ерго – и съществуването на управляващия кабинет. С други думи – съдбата на страната ни е в неговите ръце.

Сметката е направена: днес е неговия шанс да бесува така, както си поиска – без никой да смее да му противоречи. И понеже знае, че утре не само няма да има този шанс, ами ще бъде изметен от политическата сцена – и ще трябва да се скрие вдън гори тилилейски от хорското омерзение – той ще прави каквото си иска, ще издевателства над нервите на хората, ще налага терористичен стил на това управление – но никога няма да посегне върху неговия  статус, никога няма да си позволи да обезсмисли неговото съществуване – защото неговата слободия зависи именно от оцеляването на това правителство, на тази власт, на това полу-мнозинство.

С други думи: Волен ще просъществува толкова, колкото просъществува и Орешарски. Двамата са скачени съдове, свързани са до гроб. Парламентарното мнозинство, ще пъшка, ще преглъща, но ще търпи неговите издевателства – защото от неговия глас зависи държавната баница, разпределението на порционите.

Това е ситуацията, в която съществуваме. Вече не само нелепа и абсурдна, но и в някаква степен зловеща. Довчера този налуден тип изглеждаше просто смешен, днес вече не е така. И в Германия първоначално са се смеели на националсоциалистическите изстъпления, но после не им е било до смях.

Питам се: възможно ли е това? Възможно ли е да се живее под властта на правителство, зависещо от капризите на подобен обсесивен тип, който очевидно има тежки психически проблеми? Възможно ли е външният свят, към който принадлежим, да вижда всичко това и да се прави, че не го забелязва? И най-сетне – възможно ли е ние, българските граждани, да търпим подобни омерзителни уроди да определят съдбата на страната ни?

Може би въпросът и личен. Моят отговор е – не, не е възможно. Нека си го зададе всеки от вас. Включително и Вие, г-н президент. Държахте се достойно тези дни, доказахте, че сте автентичен държавен глава, хората Ви обичат. Но сте длъжен да извисите своя глас и да кажете какво се случва в България – така, че да го чуят не само тук. И ако това правителство проявява престъпен инат и отказва да се съобразява с гласа на българските граждани (нека напомня – срещу всички комуноидни лъжи – 85% от тях подкрепят протестите!), то ще трябва да си отиде под външен натиск. В цивилизована Европа просто няма място за подобни типове – както и за обсурдните политически ситуации, сътворени от тях.

Казвам това, защото зад налудния скеч, в който се люшка страната ни, може да бъде съзрян и още един сценарий. Възможно е червените олигарси и техните кремълски попечители да са решили, че потенциалът на България като троянски кон на Русия в ЕС е вече изчерпан – и че принадлежността на страната ни към евроатлантическата общност по-скоро пречи на техните планове. И именно затова сега се правят абсурдни политически жестове и се пускат да вилнеят разни фашизоидни типове – за се гарантира по този път откъсването ни от Европа и вливането ни в путиновата Евразия. И това се прави у нас, защото ние сме единствената страна от бившия Източен блок, в която подобен сценарий би могъл да проработи.

Мислете и за това, г-н президент! При пълния блокаж на България Вие сте единствената институция, която се ползва с доверието на българските избиратели – и следователно сте единстевана реално работеща институция, единствената, от която може да се очаква отговорност и мъжество.




Гласувай:
0



1. jelezov - ЕДВИН СУГАРЕВ И ВОЛЕН СИДЕРОВ
30.06.2013 13:15
Едвин Сугарев и Волен Сидеров фактически са два абсолютно еднакви отпечатъка от известен оригинал, определян от науката като ултрадясна империалистическа
политика и идеология. Чувството на неприязън, което съществува между тях е обяснимо. Една от причините: между отявлени егоисти, обладани от месианска мания, каквито са и двамцата, други отношения са невъзможни. Ако утре обаче след едни нови предсрочни избори се получи подобна патова ситуация и Волен Сидеров се присъедини към някаква буржоазна политическа конфигурация (където му е мястото), тогава, уверен съм, оплешивялото момченце, възприемащо се като поет, ще напише поредната Ода, възпяваща подвизите на събрата му. Колкото до отново проявената русофобия, всички знаят, че тя не е момент от политическа идеология, а е банално душевно заболяване, затова нека бъдем снисходителни.
Като комунист по убеждения, не съм привърженик на дребнобуржоазната реформистка БСП, а на Атака естествено съм абсолютен противник. Струва ми се, че в съществуващата ситуация тези парадоксални наглед отношения между БСП и Атака, са единствените възможни и полезни за Страната отношения, като алтернатива на управлението на ГЕРБ. Те обаче са убийствени за самата БСП. Но! "Всяко зло за добро". Може би това ще ускори появата на "Нова лява" политическа формация - така необходима днес на България. В името накакво се бори Сугарев виж тук:
http://ssstto.blog.bg/politika/2013/06/29/diagnozata-na-d-r-n-mihailov-za-danswithme-nadmenni-z-dnici.1125096
цитирай
2. nikikm - Атаката
10.07.2013 20:55
срещу в.с. не е срещу него,а срещу национализма,който съхранява чувството за национална принадлежност,историчност,гордост и бърка не знам къде на олигарсите и мултимонополите!Как мразят държавите и тези които искат идентичност и суверенитет!Та това е целта,оня е само тяхна кукла и си играе ролята още от самото начало!Сугарев,като всеки евреин си мечтае за антисемизъм,фашизъм??, и пр.техни клишета,които набиват в главите на изпростялите народи с цел да ги плашат и да им набиват обръчи на виновност!Страшни,големи,огромни,балони!Такава е тяхната истина!В същност и отдавна са владетели на света,който пъшка и гине под тяхното управление!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: patzolino
Категория: Политика
Прочетен: 488271
Постинги: 156
Коментари: 261
Гласове: 355
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930