Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.06.2012 18:15 - Кой сте вие, министър-председателю Борисов?
Автор: patzolino Категория: Политика   
Прочетен: 1494 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Източник: www.bivol.bg/benovska-bovisov-minalo.html


Илиана Беновска: Борисов трябва да признае или опровергае сведенията за миналото си от Биволъ Неделя, 24 Юни 2012 21:31 2772 посещения Категории Биволъ | Окото на бивола

image

Снимка: Радио К2

Позволих си да попитам публично министър- председателя :"Кой сте вие, господин Борисов? Е ли на върха на държавата ни престъпник?" Той ми заяви ,че на клевети за себе си няма да отговаря , а щял да продължи да работи за българите и България, както правел до сега. Поспорих с него и му заявих, че е длъжен да не се крие, а публично и на висок глас да съобщи верни ли са грамите на посланик Байерли, верни ли са твърденията на „Тагесцайтунг", че е бил свързан с престъпността в България и на Балканите, че е замесен с амфетамини, че е закърмен от силовите групировки на прехода.

Фактът, че Борисов мълчи е повече от страшен. Звучи като самопризнание.

Ние, избирателите, трябва да разберем истината за нашия пръв "вожд" и ръководител. Каквато и да е тя. И информирано, свободно да изберем искаме ли го.

Може и да го искаме, да го харесваме. Времето на прехода беше такова и малко хора имаха характер и критериална система да отхвърлят облагите на престъпността, лесните пари, опиянението от силата и насилието.

Може и да простим. Но! Българите трябва да узнаем истината за това кой е министър-председателят на Република България Бойко Борисов! От първо лице единствено число. Борисов трябва да признае или опровергае сведенията за миналото си.

И това не е само мое мнение. Хората излизат от унеса си на безпаричие и безперспективност. За часове призивът ми към Бойко Борисов беше прочетен от 200 000 души . И продължават да четат и да подкрепят, че Борисов трябва да разкаже за себе си. И това - само в няколко сайта, които не са на Делян Пеевски и Корпоративна търговска банка. Ако интернет не беше монополизиран от угодничещите на Борисов – както и телевизиите, радиата, вестниците – щяха да могат да четат милиони. И милиони до запитат силно: "Кой сте вие, министър-председателю Борисов?" Но и това ще стане.

Истината за миналото на Борисов ще се разбере – рано или късно. И, ако се окаже вярно, че е обвързан с престъпността - парите на държавата, складирани в Корпоративна търговска банка, които министър-председателят с широки пръсти раздава на медийни юнаци да го възхваляват на лягане и на ставане като китайски партиен вожд, няма да могат да изтрият фактите. Героичният медиен образ, който му създават медийните талибани ще се пръсне, като цирей и точно тези медийни «мъжкари», които сега успиват Бойко Борисов с хвалби, ще го засилят с шутове надолу. Така е то.

Защо настоявам за отговор от Борисов? Задачата на журналистите е публично да задават въпроси по важните за обществото теми, за да стигне до истината. Медиите сме длъжни да огласим тази истина, за да могат повече хора да са информирани и да направят информирано своя избор кой да е начело на държавата.

Отново на дневен ред излиза, обаче, нелицеприятната истина за българските медии и българските журналисти. Вместо да запитат твърдо за миналото му, те се подмазват на министър–председателя Борисов, разхваляват го и се правят, че около неговата персона всичко е ОК.

А, не е така. Борисов трябва да даде ясен отговор пред обществото с какво се е занимавал в годините на прехода, кои са били негови партньори и все още ли поддържа връзки с тях.

Борисов е министър-председател на демократична държава, член на ЕС, член на НАТО, без Желязна завеса към света. А изведнаж се спуска плътна завеса върху миналото му.

Покорството на медиите поощри Борисов да се превърне в Big Brother, който те следи навсякъде и държи да покаже и публично,че няма мърдане от неговата власт. С поведението си заявява: „Аз, Бойко Борисов съм навсякъде! Докладват ми за всяка ваша дума, за всеки ваш дъх, за всяко чувство, за всяка крачка! Нищо не можете да направите без да знам! Следя ви непрекъснато! Аз съм недосегаем и съм Властелин на животите ви!"

Подобно поведение може да си позволи само лице, което няма никаква представа от история. Лице, което не е чело как се зараждат диктатурите и диктаторите. Лице, което няма и представа що е демокрация, граждански права, свобода на словото.

Чувала съм, че на Борисов любима песен му е „Батальонът се строява". Може да смята, че си е намерил играчка в наше лице и е превърнал българите във войници от неговия виртуален батальон. Но! Ние не сме под управление на хунта. А и никоя хунта не е преуспяла.




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. chavdar01 - НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ-СИК!
25.06.2012 18:26
ДОЛУ БОЙКО БОРИСОВ!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: patzolino
Категория: Политика
Прочетен: 486204
Постинги: 156
Коментари: 261
Гласове: 355
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031