Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.05.2012 16:52 - Държавата и ТИМ в "ясен симбиоз"
Автор: patzolino Категория: Политика   
Прочетен: 22957 Коментари: 27 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ИЗТОЧНИК: www.bivol.bg/tim-bulgaria.html

"Ясен симбиоз" е езиков гаф на бившия премиер Станишев, използван от публициста Едвин Сугарев като заглавие на статия за сливането на държавни и престъпни структури при Тройната коалиция.

Няколко години по-късно заглавието е изключително актуално за отношенията между ГЕРБ и варненската групировка ТИМ, считана от американските служби и от западни анализатори за престъпна "мафия боргезе".

"Симбиозът" е документиран в пълномощно и анекс към договор за "Алея първа", които публикуваме по-долу. Те са получени от архитект Калина Павлова по реда на ЗДОИ от Областна администрация - Варна.

image

В безпрецедентния документ пише, че областният управител (и бивш агент на ДС) Данчо Симеонов упълномощава лица от фирмите на ТИМ "да извършват от мое име и за сметка на държавата" всички действия по скандалния проект за бетониране на "Алея Първа" в Морската градина във Варна.

Пълномощното е издадено въз основа на т. 7 от Анекса към договора, в който обаче пише съвсем друго: "... държавата няма да има никакви задължения и отговорности...".

image

image

Пита се какво ще бъде "ЗА СМЕТКА НА ДЪРЖАВАТА" и колко?

Държавата вече продаде без търг и конкурс на "Холдинг Варна" (част от конгломерата ТИМ) най-ценното место в града - първа линия на Морската градина. Цената е такава, че може да бъде считана като държавна помощ. Това изглежда не е достатъчно, защото сега държавата, в лицето на Областния управител, е прехвърлила на ТИМ неограничените права да действат като държавни служители, като в същото време и всички техни действия са "за сметка на държавата". С подобно пълномощно ТИМ-аджии не носят никаква отговорност, вкл. и финансова, смятат юристи. Те дори имат право да преупълномощават 3-ти лица от свое /на държавата/ име по тяхна преценка. На придобитите терени "Холдинг Варна" иска да изгради хотели и други масивни сгради.

В свое отворено до медиите писмо от холдинга съобщават, че всички отговорни институции в държавата, в лицето на прокуратура, парламент и изпълнителна власт, не виждат нищо нередно във въпросната сделка. "Холдинг Варна" цитира и мнение на ЕК, според което продажбата на бреговата зона от Морската градина не било в противоречие с българското законодателство.

Биволъ се пита, дали този който прави, прилага и контролира спазването на законите, има възможността, чрез тези самите закони да погазва обществения интерес?

Граждански движения и неправителствени организации от години протестират срещу застрояването на приморския парк. Преди няколко дни френският и немският посланик бяха на посещение във Варна и повдигнаха въпроса за Алея Първа.

"С моя германски колега чухме, че в града има сериозен дебат около проблеми, свързани с парка , каза френския дипломат. Морската градина е предимство за Варна. Градът носи духа на Ривиерата , на т.нар. "Бел епок" и паркът е част от този дух. По тази причина засегнахме пред кмета на града темата, че ще е жалко ако не се направи всичко възможно за запазването й" - каза френският посланик Филип Отие на пресконференция на 20 юни, цитиран от Дневник. Засега няма никаква реакция на българските власти на това деликатно напомняне, че случаят внимателно се следи в Европа.

От всичко става ясно едно, че ТИМ всъщност е Българската държава, а Българската държава във Варна - това е ТИМ.

Близките отношения на премиера Борисов и ТИМ са добре известни още от средата на 90-те, когато Борисов и Иво Каменов са съдружници във фабрика за незаконно производство на цигари. Фабриката бе разкрита и запечатана след публикация в национална медия и съвместна акция на Полицията и Данъчна инспекция. Машините и производствената линия за нелегалните папироси са били фиктивно изнесени с ливански кораб от Бургас, а всъщност тайно превозени в палети към Варна и инсталирани някъде в региона отново, сочи оперативна информация на Биволъ. Наскоро, техниката е била изнесена, но този път реално за Украйна, твърдят източниците.

Днешната безнаказаност на "най-опасната престъпна групировка" е ноторен факт. Уж независимата от властта Прокуратура отказва да разледва сигналите на гражданското Сдружение за оптимизиране на правосъдието и администрацията (СОПА) за корупция в сделката по продажбата на "Алея Първа". Така усилията на гражданите да защитят обществения интерес попадат в омагьосан кръг. 

Поради отказа на съда да разглежда жалбите и неизчерпаемите процедурни номера на Върховния административен съд в тази връзка, по случая вече е сезиран европейския съд в Страсбург. Предстои подаването на още жалби до Страсбург, защото за българския съд и прокуратура „липсата на правен интерес” е много по-важна от очевидното погазване на закона, съобщи председателят на СОПА Юлиян Чолаков.

Собствеността на ТИМ лъсна в Татарстан

Варненската групировка е разклонена като октопод в много сектори на българската икономика. Освен флагманa "Химимпорт" и авиокомпанията "България Ер", ТИМ имат интереси в банковото дело (ЦКБ), застраховането (Армеец), пенсионните фондове (Сила и Съгласие), зърнения и винарския бизнес. Бизнес-структурите им са изключително сложно преплетени през фирми, записани на подставени лица, а акционери в ключовите компании са офшорни фирми, които крият реалните физически собственици. Например "Химимпорт" и финансовия бизнес на ТИМ конвергират към мажоритарния акционер Chim Invest Anstalt, регистриран в Лихтенщайн.

image

image

Chim Invest Anstalt е единственият акционер в "Химимпорт Инвест" АД, а "Химимпорт Инвест" АД е мажоритарен акционер на "Химимпорт" АД. "Химимпорт" АД пък е едноличен собственик на ЦКБ Груп, която е мажоритарен собственик на Централна Кооперативна Банка и на ЗАД "Армеец", и участва в управлението на "Химимпорт Инвест" АД. Сложно е, но важното в случая е кой държи парите и това без съмнение е офшорката "Хим Инвест Институт", както се превежда на български. Кой обаче стои зад този институт?

Собствеността на офшорките е една от най-ревностно пазените тайни и разкриването им не е по силите дори на прокуратурата. Случват се обаче пропуски и Google може да разкрие неподозирани неща.

Биволъ вече писа за руската банка Татинвестбанк, купена от ТИМ. Разследване на LiveBiz показа, че съветник в тази банка е синът на руския министър на екологията и природните ресурси Юрий Трутнев, който е запален каратист в стила киокушинкай и заедно с Иво Каменов е основател на международна федерация по карате. По данни на източници от Русия, ТИМ се славела с имиджа на "избраната групировка" у нас лично от Президента Путин. Не случайно най-близки хора от тясното обкръжение на Путин, когато идват в България, задължително посещават и нощуват в хотелите на ТИМ.  

image
Министър·Юрий Трутнев (в центъра със синя вратовръзка) и Иво Каменов (в центъра с черно сако и поло)

В сайта на татарската банка е публикуван един прелюбопитен документ, който разкрива подробно структурата на собствеността й и огласява един от бенефициентите на "Chim Invest Anstalt".

http://www.tib.ru/download/interconnections.doc

Бенефициент е лицето Иво Каменов Георгиев, един от тримата основатели на ТИМ, който участва в управлението на трите най-важни фирми от мъглявината на групата: "Химимпорт", "Химимпорт Инвест" и "ЦКБ Груп".

Документът разкрива и един друг параван на собствеността на ТИМ. Фирмата "Павлекс-97", бивш голям акционер в "Холдинг Варна", е собственост на регистрираната на Бахамските острови "Фриц Интернешънъл Инк". Офшорката принадлежи на швейцарската гражданка Весела Здравкова Фабрици-Георгиева. Останалите лица, имащи собственост в Татинвестбанк също са свързани по един или друг начин с групировката, но тяхното участие не представлява интерес на фона на разкритието за бенефициентите на офшорките.

Същите фирми и офшорки, излизат и като бенефициенти в прословутата "продажба" на варненската "Алея Първа" за цена до 10 пъти по-ниска от пазарната, което може да се нарече подарък на практически безценна държавна собственост на ТИМ. Схемата за прикриване на действителните собственици на бреговата ивица в центъра на морската ни столица е разкрита по неопровержим начин. Общественият интерес е потъпкан безцеремонно от хора облечени с власт, в интерес на хора облечени с много пари и политически протекции.

"Най-голямата заплаха за българската икономика"

В поверителен доклад на американския посланик Джеймс Пардю от 2005 г. ТИМ е определена като най-голямата заплаха за българската икономика:

"Изгряващата звезда на българската организирана престъпност, групировката ТИМ, базирана във Варна, все повече заприличва на МУЛТИГРУП в усилията си да проникне колкото може повече незаконни сектори, Сега ТИМ и дъщерната им бизнес империя са една от най-големите и сериозни икономически грижи на България.

A. (C) ТИМ – новият лидер на българската ОП. Основана във Варна през 1993 г., за ТИМ се говори, че е създадена от десет бивши „тюлени", които са служили в елитно военно поделение преди то да бъде разпуснато в ранните 90 години. ТИМ запълни вакуума, създаден след упадъка на Мултигруп, който последва убийството на Илия Павлов през 2003 г. Името на групата се смята за съкращение от инициалите от първите имена на трите й основни фигури: ТИХОМИР ИВАНОВ МИТЕВ (български гражданин, роден на 10-ти октомври 1958 г.), ИВО КАМЕНОВ ГЕОРГИЕВ (български гражданин, роден на 26-ти септември, 1969 г.) и МАРИН ВЕЛИКОВ МИТЕВ (български гражданин, роден на 5-ти октомври, 1957 г.). Смята се също, че 12 души контролират всички фирми на ТИМ – които към 2003 г. наброяват над 150 с над 10 000 служители – като всеки от тези 12 има фиксирани акции в авоарите и управлява различни сектори от бизнес империята на групировката. Въпреки, че се опитват да изградят имидж на чисто законна бизнес групировка, ТИМ продължават да поддържат строга тайнственост по отношение на корпоративната си структура и собственост, като същевременно техните фирми и подразделения са обвързани с много сложни отношения. Като групировка на организираната престъпност, ТИМ се занимава с широк спектър от криминални дейности – изнудване и рекет, заплахи, проституция, залагания, трафик на наркотици, кражби на коли и трафик на крадени автомобили."

В друга грама на посланик Байърли от 2006 г. за българската банкова система Централна Кооперативна Банка е определена като "гнила ябълка". 

Проблемите на българските банки "включват пране на пари от български и чужди престъпници и свързаното с него отпускане на заеми" - пише Байърли. Някои банки обаче успешно избягват щателни разследвания - прецизира посланикът. Собствениците на някои български банки наливат пари в невъзвращаеми кредити, които остават в тежест на законните инвеститори и притежателите на сметки - се казва още в доклада.

Всичките тези данни, прекрасно пасват за субект, който има правата да бъде идентифициран с Българската държава. Съдружието от Крайморската контрабанда преди години, вече се е издигнало в държавен ранг, но съдружниците са си същите.

Парите на субекта обаче не са в България, а в Лихтенщайн и на други места, където данъчният режим е по-изгоден. Това не учудва никого и едва ли ще събуди данъчните власти за проверка, а би трябвало.

Симбиозата може да бъде и взаимоизгодно сътрудничество между живи организми (мутуализъм), но изгодата от този "симбиоз" между държавата и ТИМ очевидно е от еднопосочния тип - паразитизъм.





Гласувай:
1



1. marystaneva - Аз бих осъдила автора за този текст:
30.05.2012 09:43
"Като групировка на организираната престъпност, ТИМ се занимава с широк спектър от криминални дейности – изнудване и рекет, заплахи, проституция, залагания, трафик на наркотици, кражби на коли и трафик на крадени автомобили."

Не за друго, а защото не видях нито едно доказателство, освен голи твърдения. Да не говорим, че това се върти в медиите от години.
Ако Борисов беше участвал в някакво престъпление, досега все някой щеше да извади доказателства за това. Все пак той не винаги е бил във властта, нали?
Всичко, свързано с биографията му, е качено в Уикипедия, включително и критиките и клеветите:

Бойко Борисов /от Уикипедия/

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%BE_%D0%91%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2

Борисов толкова години е публична личност, толкова врагове си е създал, че ако имаше нещо общо /той лично/ с някакво престъпление, все щяха да намерят доказателства за това. Но не - само се превърта една и съща, до болка омръзнала на всички лента... Още повече, че Борисов никога не е отричал познанството си с разни хора, с които са спортували в една зала. Но това не е престъпление, нали?

Борисов: "Бил съм член на БКП, нямам връзки с мафията."

http://news.bpost.bg/story-read-14523.php

Това е от 2007 г. Сега е 2012-а. Спрете се вече...

Колкото до "Алея Първа" и всякакви други сделки, ако някой е нарушил закона, да си носи последствията.
цитирай
2. patzolino - Към marystaneva:
30.05.2012 10:57
Доказателства има твърде много, просто някой трябва да се порови, за да ги види. Ако чакате да ги чуете и видите по новините по телевизия ер-малък, едва ли ще е изненада за Вас ако Ви кажа, че това просто няма да се случи. Само не ми питайте защо :)

Ето Ви още едно кратко четиво: http://www.bivol.bg/fabrikata.html

П.С. Ако разчитате на достоверна информация в Уикипедия, вижте това и помислете пак:
http://mk.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%B2._%D0%9A%D0%B8%D1%80%D0%B8%D0%BB_%D0%B8_%D0%9C%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%98
цитирай
3. marystaneva - Не обичам части от документи. Миришат на манипулация. Добре че повечето съм ги чела целите.
30.05.2012 15:11
По първия документ от 10.12.1995 г. - приносител с 30 броя акции с право на глас... Първо - това не е целият документ. При Люба Манолова мисля че е целият. Най-вероятно става дума за 1000 акции, както пише в частта от втория документ, който също не е целият... Второ - сметни какъв процент от акциите са това и ще видиш, че звучи несериозно - 3%. И 3% на Цветелина - цели 6%... Най-вероятно отначалото изобщо не е бил наясно в какво се забърква. Смятал е, че става дума за чист бизнес. Доколкото си спомням от други публикации, след като е разбрал за цигарите, е влязъл в управлението на дружеството, надявайки се то да заработи по правилата. Но тъй като не са успели да се разберат с останалите управляващи съдружници по този въпрос, много скоро е освободен. Толкова по участието му в това дружество.

Колкото до другия линк... Откакто Господ им е "проговорил" на македонците, нещо им е станало... :))) Ама те не са виновни... :)))

http://www.youtube.com/watch?v=3OHrWO7RMp4
цитирай
4. анонимен - распродажа одежды для детей
17.10.2012 07:35
Уважаемые господа!У меня есть хорошая новость Тогда читайте новость - <a href=http://www.vpavlove.ru/user/Puhtoothe/>интернет магазин одежды вайлдберриз </a> купить купальник <a href=http://gorodmobil.ru/school1/index.php?subaction=userinfo&user=fabreombGer>купить рюкзак deuter </a> шоу рум модной одежды <a href=http://risbt.ac.in/wp-content/plugins/zingiri-forum/mybb/member.php?action=profile&uid=21366>обувь интернет магазин </a> халаты женские ... Успехов Вам!
.:::.
<a href=http://kamagra-100mg-online.blog.hr/>Kamagra Oral Jelly japan </a> - c.o.d. saturday Kamagra no script : UK supplier Kamagra Online : <a href=http://kamagra-uk.blog.hr/>us Kamagra supplier </a> - Cheapest Kamagra without a script
цитирай
5. анонимен - спортивно бальные танцы платья
17.10.2012 16:36
Доброго времени суток!У меня есть новость магазину он-лайн Тогда читайте новость - <a href=http://www.erc-spb.ru/user/beendaamelP/>интернет магазин детской итальянской одежды </a> одежда casual <a href=http://www.dvrsecurityforum.com/user-168482.html>распродажа детских вещей </a> домашние платья <a href=http://elegapostel.narod2.ru/>осень зима модные одежды </a> женские шорты ... Всем пока рад был сообщить...
.:::.
<a href=http://online-kamagra.blog.hr/>viagra Kamagra aangeboden </a> - how to get Kamagra online overnight delivery : Kamagra gel online : <a href=http://kamagra-online-drug-stores.blog.hr/>Buy Kamagra online UK </a> - Buying Online Kamagra Online fast delivery
цитирай
6. анонимен - платья 2013 фото
18.10.2012 06:46
Привет!Оформить заказ выгодный для Вас! Тогда читайте новость - <a href=http://forum.mobileweava.mobi/member.php?action=profile&uid=388847>вязанные свитера </a> женские футболки <a href=http://kogh.ru/index.php?subaction=userinfo&user=AutolfQuodono>распродажа шубы запорожье </a> платье на 1 год <a href=http://upnasledov.narod2.ru/>платье натали </a> каталог модной одежды ... Хороших Вам покупок!
.:::.
<a href=http://online-kamagra.blog.hr/>Kamagra potenzmittel </a> - Buy c.o.d. Kamagra online : online pharmacy Kamagra from Canada : <a href=http://lowest-kamagra-prices.blog.hr/>Kamagra cod accepted </a> - Kamagra suppliers in Scotland
цитирай
7. анонимен - payday loans online 746 5195
18.10.2012 22:56
<a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#16227>payday loans online</a> - <a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#12701>payday loans online</a> , http://usapaydayloansonlinetoday.com/#14496 payday loans online
цитирай
8. анонимен - фасон платья для полных
19.10.2012 08:44
Здраствуйте!У меня есть новость магазину он-лайн Тогда читайте новость - <a href=http://dveri-40.ru/user/Jeoftelve/>интернет магазин финской одежды </a> интернет одежда <a href=http://www.music-seria.net.ru/user/Occubonouse/>день распродаж </a> красивые платья 2012 <a href=http://dejavu.ua/>выкройки платьев бурда </a> женские сумки ... Хороших Вам покупок!
.:::.
<a href=http://online-kamagra.blog.hr/>Kamagra story </a> - Kamagra Oral Jelly get sildenafil citrate : Kamagra Oral Jelly online consultation : <a href=http://lowest-kamagra-prices.blog.hr/>Kamagra Oral Jelly 100mg family </a> - Kamagra viagra sildenafil site ebaycoUK
цитирай
9. анонимен - buy viagra 473 19564
19.10.2012 13:42
<a href=http://buyviagraonlinemall.com/#7831>buy viagra online</a> - <a href=http://buyviagraonlinemall.com/#21007>buy viagra online</a> , http://buyviagraonlinemall.com/#8162 buy viagra online
цитирай
10. анонимен - интернет магазин детской одежды зима
19.10.2012 17:44
Привет Всем!У меня есть новость магазину он-лайн Тогда читайте новость - <a href=http://mygame.bissnes.org/user/prevatrense/>заказ детской одежды по каталогам </a> купить платье <a href=http://rastvoritel-emal.ru/user/BiascupsBeisa/>вязание крючком платья </a> купить вешалку для одежды <a href=http://dejavu.ua/>lenne детская одежда интернет магазин </a> купить джинсы мужские ... Хороших Вам покупок!
.:::.
<a href=http://cheap-kamagra-online.blog.hr/>Kamagra what is it </a> - Super Kamagra ajanta pharma : where Buy Kamagra overnight delivery : <a href=http://kamagra-online.blog.hr/>fed-ex Kamagra Oral Jelly </a> - Kamagra blog
цитирай
11. анонимен - какие интернет магазины одежды
20.10.2012 05:18
Уважаемые господа!Оформить заказ выгодный для Вас! Тогда читайте новость - <a href=http://erodreams.org/user/Cankeneouff/>новые каталоги одежды </a> женское бельё <a href=http://uatender.com/user/bremFlomoro/>интернет магазин купальников </a> платья херве легер купить <a href=http://dejavu.ua/>длинные платья распродажа </a> купить через интернет магазин одежду ... Удачи Всем!
.:::.
<a href=http://erste-kamagra100mg.webstarts.com/>Kamagra UK </a> - Cheapest bulk Kamagra Kamagra gold women Cheap Online Kamagra for saturday delivery : purchase Cheap Kamagra Generic without a prescription : <a href=http://kamagra-fedex.blog.hr/>Super Kamagra tablets Oral Jelly </a> - Kamagra Oral Jelly order hard erection
цитирай
12. анонимен - cheap levitra 7116
20.10.2012 09:50
<a href=http://orderlevitrahere.com/#oqxdv>levitra 40 mg</a> - <a href=http://orderlevitrahere.com/#kewku >levitra online without prescription</a> , http://orderlevitrahere.com/#trgbp buy cheap levitra
цитирай
13. анонимен - cialis without prescription 7572
20.10.2012 15:05
<a href=http://ordercheapcialishere.com/#lxbuy>buy cialis online</a> - <a href=http://ordercheapcialishere.com/#gfhmr >cheap cialis online</a> , http://ordercheapcialishere.com/#pnnhv buy cialis
цитирай
14. анонимен - купить платье 48 размера
20.10.2012 19:27
Привет Всем!У меня есть хорошая новость Тогда читайте новость - <a href=http://www.urbanfarmexchange.org/member.php?action=profile&uid=32205>молодежная одежда для девушек </a> одежда для малышей <a href=http://coolkey.ru/user/Fleenebah/>квелле интернет магазин женской одежды </a> серое платье <a href=http://dejavu.ua/>вязанная одежда интернет магазин </a> детские платья нарядные ... Удачи Всем!
.:::.
<a href=http://kamagra-now.blog.hr/>Kamagra north east england </a> - where Buy Kamagra delivery : mexican Kamagra : <a href=http://super-kamagra.blog.hr/>q a Kamagra </a> - Kamagra plus
цитирай
15. анонимен - cheap kamagra online 3077
21.10.2012 03:10
<a href=http://orderkamagranow.com/#gikgm>100mg kamagra</a> - <a href=http://orderkamagranow.com/#hvvwo >buy kamagra 100mg</a> , http://orderkamagranow.com/#dttjm buy kamagra cheap
цитирай
16. анонимен - турецкая одежда в украине
21.10.2012 04:16
Уважаемые господа!Хотите заказать одежду на выгодных условиях? Тогда читайте новость - <a href=http://www.ldstol.si/forum_ldstol/member.php?action=profile&uid=151544>интернет магазин детской подростковой одежды </a> интернет магазин распродаж <a href=http://clegaloc.narod2.ru/>купить костюм для дайвинга </a> арго одежда интернет магазин <a href=http://www.sergey-apin.ru/user/hurdestetor/>длинные юбки купить </a> рубашки мужские ... Всем пока рад был сообщить...
.:::.
<a href=http://lowest-kamagra-prices.blog.hr/>Buy Kamagra online consultation lowest price </a> - Kamagra advice : tablets Online Kamagra pills : <a href=http://online-kamagra.blog.hr/>Buy Kamagra Online from USA pharmacy </a> - Kamagra test results
цитирай
17. анонимен - viagra 50 mg 14905
21.10.2012 09:02
<a href=http://ordercheapviagrahere.com/#njmcs>buy viagra online</a> - <a href=http://ordercheapviagrahere.com/#hguyc >cheap generic viagra</a> , http://ordercheapviagrahere.com/#neehm generic viagra
цитирай
18. анонимен - купить джинсы в москве
22.10.2012 10:14
Привет!У меня есть хорошая новость Тогда читайте новость - <a href=http://www.systemverilog.in/forum/member.php?action=profile&uid=492858>купить стильный пиджак </a> продажа платья <a href=http://www.josy.ru/user/KizLizesype/>модная одежда онлайн </a> платья с открытой спиной фото <a href=http://12seo.ru/user/Lickaccitmesk/>платье нэнси </a> обувь турция купить ... Всем пока рад был сообщить...
-====-
<a href=http://super-kamagra.blog.hr/>Kamagra shop tabs </a> - purchase Generic Kamagra drugs :.how to Buy Kamagra without a prescription and c.o.d. delivery .:<a href=http://cheap-kamagra-online.blog.hr/>Kamagra best deals </a> - kwick Kamagra
цитирай
19. анонимен - viagra online 14454
24.10.2012 09:48
<a href=http://viagrastorehere.com/#rgjch>generic viagra</a> - <a href=http://viagrastorehere.com/#xfusl >generic viagra</a> , http://viagrastorehere.com/#ugmyp generic viagra
цитирай
20. анонимен - payday loans 402 10862
24.10.2012 13:54
<a href=http://paydayloansveryquickly.com/#12606>payday loans</a> - <a href=http://paydayloansveryquickly.com/#18844>payday loans</a> , http://paydayloansveryquickly.com/#361 payday loans
цитирай
21. анонимен - generic kamagra 16150
24.10.2012 14:22
<a href=http://kamagrastorehere.com/#brkqq>generic kamagra</a> - <a href=http://kamagrastorehere.com/#lybrf >buy kamagra online</a> , http://kamagrastorehere.com/#wuhrh buy kamagra online
цитирай
22. анонимен - cialis online 715 10763
24.10.2012 14:38
<a href=http://buycialisonlinesafe.com/#8307>generic cialis</a> - <a href=http://buycialisonlinesafe.com/#8384>buy cialis</a> , http://buycialisonlinesafe.com/#5836 buy cialis online
цитирай
23. анонимен - generic cialis 21333
25.10.2012 01:10
<a href=http://cialisstorehere.com/#okprz>cheap cialis</a> - <a href=http://cialisstorehere.com/#hljcl >buy cialis online</a> , http://cialisstorehere.com/#fzbhu cialis online
цитирай
24. анонимен - generic levitra 12741
26.10.2012 01:43
<a href=http://levitrastorehere.com/#nopju>levitra online</a> - <a href=http://levitrastorehere.com/#rvtbe >cheap levitra</a> , http://levitrastorehere.com/#bbyjd cheap levitra
цитирай
25. анонимен - buy cialis 18223
03.11.2012 05:56
<a href=http://ordercheapgenericcialishere.com/#lgjzp>generic cialis</a> - <a href=http://ordercheapgenericcialishere.com/#iahqa >buy cialis</a> , http://ordercheapgenericcialishere.com/#pxftk buy cialis
цитирай
26. анонимен - generic levitra 5247
03.11.2012 07:30
<a href=http://ordercheapgenericlevitrahere.com/#gruuc>levitra online</a> - <a href=http://ordercheapgenericlevitrahere.com/#hbrtt >cheap levitra</a> , http://ordercheapgenericlevitrahere.com/#ppnjk buy levitra online
цитирай
27. анонимен - купить костюм ангела
04.11.2012 17:11
Уважаемые господа!Оформить заказ выгодный для Вас! Тогда читайте новость - <a href=http://www.readx.net/user/TrieveNavaini/>сумки </a> молодежная одежда интернет магазин <a href=http://www.lamoda.kiev.ua/#шлепанцы-мужские»>шлепанцы мужские</a> джинсы харьков купить <a href=http://mobo-game.ru/user/mecyaccigeori/>платья гуччи </a> купить одежду в интернет магазине ... Хороших Вам покупок!
.:::.
Discount for Christmas <a href=http://cheap-kamagra-online.blog.hr/>kamagra and heart condition </a> - ajanta pharma kamagra sales : super kamagra : Discount for re 5 7 % <a href=http://info-kamagra.com/>Kamagra tablets next day delivery Buy Cheap </a> - Cheap Kamagra next day store
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: patzolino
Категория: Политика
Прочетен: 486076
Постинги: 156
Коментари: 261
Гласове: 355
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031