Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.09.2011 10:23 - Тоталитаризмът се завръща
Автор: patzolino Категория: Политика   
Прочетен: 975 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 16.09.2011 10:24


Тази публикация ще е малко по-различна от досегашните. Този път реших да изкажа собствено мнение, да направя анализ на събитията и да си позволя да дам прогноза за предстоящите избори.

Напоследък се случват някои доста очебийни неща, които ме карат да си мисля, че изборите са предрешени. По всичко личи, че ГЕРБ имат повече от сигурност за изхода от президентската кампания. Ето и някои факти:

1. Министър Плевнелиев си подава оставката повече от месец преди изборите - някой задавал ли си е въпросът какво ще стане с него ако не стане президент? Дали това не е демонстрация за 100% победа на изборите?

2. Бате Бойко къде на шега, къде не, се заканва на следващите избори да се кандидатира и да измести Плевнелиев от президенството. Тук не можем да бъдем сигурни какво точно стои зад шеговития тон на премиера, но както се казва - където шегата, там и истината.

3. В предвид връзката на Златеви с премиера (оттам с управляващите), няма да е очудващо ако след изборите, социологическите агенции излязат със стъкмистика, как 95% от община Правец са гласували за кандидата на ГЕРБ. Интересно колко ли още общини ще са въвлечени в тази схема. Златеви определено могат да "инвестират" в доста кебапчета.

4. Промяната в закона за изборите, която трябва да ограничи изборния туризъм в турските райони е много идейна в нейната си основа, но се съмнявам да е с безкористна цел. Като се вземе предвид и факта, че МВР ще е "на крак" по време на изборите и ще следят "правилното им провеждане", заедно с наскоро обявената новина, че и ДАНС ще се включат в "контрола" на изборите, все повече ми се струва, че това ще е един добър довод да се оправдаят пред народа, как така Плевнелиев е спечелил с такова мнозинство. Ще излезе ББ и ще заяви - ето, понеже прекратихме порочната практика на изборния туризъм и хората гласуваха "по съвест" и избраха нашия кандидат. Кой знае, може и така да е, но нещо ме съмнява.

5. Забелязали ли сте, че министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов е и водещ на предизборния щаб на управляващата партия? Мислите ли, че ако има злоупотреби с купуване на гласове от кандидати на ГЕРБ и някой се оплаче, ще има разследване по темата? Дори и да има, мислите ли, че ще излязат с реална констатация и разследване на случая? Аз лично не.


Всичко гореспоменато ме кара да си мисля, че Плевнелиев ще бъде новият президент на България. Нищо чудно да спечели още на първи тур с 50%+. Въпреки че премиерът обяснява, как той бил най-независимият кандидат от всички, на мен малко не ми се връзва партията да му изгражда и заплаща цялата кампания и след това този човек да е независим. Как го виждате Плевнелиев да се обърне след време към кабинета и да наложи вето на някой закон? Дали няма още същия час бате Бойко да му цъфне в кабинета и да му напомни кой го е издигнал до най-високата позиция в държавата? И как може такъв човек да се нарича независим?

По всичко личи, че след предрешените избори ще бъдем свидетели на завръщане на тоталитарната система. Разбира се, няма да е в силата, с която е действала по време на комунизма, но вече няма да има кой да каже "гък" на управляващите. А успеят ли да изманипулират тези избори, какво ли можем да очакваме на следващите парламентарни...



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: patzolino
Категория: Политика
Прочетен: 487831
Постинги: 156
Коментари: 261
Гласове: 355
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930