Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.11.2012 10:41 - Отворено писмо до Община Слатина
Автор: patzolino Категория: Други   
Прочетен: 1740 Коментари: 5 Гласове:
0

Последна промяна: 12.11.2012 10:43


Здравейте,

Искам да представя на Вашето внимание няколко идеи, които ще подобрят условията на живот в ж.к. Яворов. Към настоящето писмо съм прикачил извадка от карта на квартала, обозначена с 2 червени области.

С номер 1 е отбелязана една пътека, която е основната връзка на спирките (номера 73 и 74 от схемата на градския транспорт) на Цариградско шосе с вътрешността на квартала. По дължината на тази пътека няма нито една лампа, което след връщането на астрономическото часово време създава изключителни неудобства при преминаването вечерно време. Предложението ми тук е да се поставят няколко осветителни тела по дължината на пътеката, така че да се осигури безопасно и комфортно преминаване на гражданите в тъмната част на денонощието. Тук е мястото да заявя, че поставяйки лампи със слънчеви батерии ще бъде КРАЙНО неуместно, предвид крайната им НЕЕФЕКТИВНОСТ на работа в реновираните градинки в тази част на квартала. Искам да твърдо да отбележа, че САМО и ЕДИНСТВЕНО захранени от електропреносната мрежа лампи биха били от полза!

С номер 2 съм отбелязал място, което е част от връзката между бул. Яворов и бул. Цариградско шосе. Това място се пада точно на изхода от горичката зад спирка номер 74 (връзка към спирката: http://schedules.sofiatraffic.bg/stop/35/bul-peyo-yavorov#74) от схемата на градския транспорт и представлява естествено продължение на алеята в гората по посока кв. Яворов. Предвид честото преминаване на граждани през тази улица, в това чисто възрастни хора и майки с деца (детски колички), смятам за уместно да се изгради пешеходна пътека на това място с цел тяхното обезопасяване. По този начин ще се осигури един по-добър достъп до белите дробове на града и ще даде едно спокойствие на майките с деца и възрастните хора, които нямат възможността да прекосят набързо през улицата.


Очаквам Вашето становище относно моите предложения в рамките на законовия едномесечен срок. Разчитам на Вашето добро желание за подобряване на условията на живот в кв. Яворов.

С уважение,
Пламен Димитров

image



Гласувай:
0



1. kostadin - Ти просто си удобният участник, ...
06.12.2012 14:58
Ти просто си удобният участник ,който прави реклама на властта.
Нима знаеш на колко въпроса не са отговорили ?
цитирай
2. patzolino - И така да бъде,
06.12.2012 15:54
важното е да свършат работа. А го правя публично достояние не, за да правя реклама на властта, а за да дам пример на хората, че е нужно съвсем малко, за да направим живота си по-добър. И че зависи от всеки един да се опитаме да оправим нещата, които не ни харесват, а не само да мрънкаме по форуми и блогове колко ни е скапана държавата.
цитирай
3. kostadin - Похвално е, че си решил да се грижиш ...
07.12.2012 09:15
Похвално е ,че си решил да се грижиш за общото ни процъфтяване .Но не си си замислял върху факта ,че да изградиш по добро общество е необходимо да организираш ново .А това ново трябва да започне да се изгражда от кота 0,т. е. от първобитно общинният строй.
Историята ни учи ,че излизайки от първобитно общиният строй води до поява на местни тарикати ,които застават на всички места по които се извършва енергийният обмен между индивидите.
И има един проблем ,който не позволява даже започването на изграждането на някакво ново общество -над 90 % от всичко произведено на земята и природните ресурси са в ръцете на около 4 % от хората населяващи планетата.
Кажи ми как при честна търговия ,когато се разменят равностоини цености ,как се забогатява.Кажи ми всъшност на кого са длъжници всички държави и т. н.
Знай ,че за някого е удобно и от полза всички ние да се трупаме в мравуняците наречени мегаполиси ,където отдаваме живота си за охолният живот на други ,които са избрали за нас този начин на живот.
Защо те наричам глашатай на властта-ами 90% от бъдещите качестгва на машината или каквато и да е конструкция се задават още в процеса на конструирането .Нашият начин на живот базиран на помпата създаена от финансистите ни обрича предварително на обедняване.Направи си сметката на кого отдаваш по голяма част от живота си -не на семейството ,а на финансовата олигархия независимо дали тя е с политически или парично властови облик.
Много скъпо е да разчиташ ,че някой друг ще се грижи за твоето добруване ,а да се сипят похвали за постижения в обществената козметика на градовете ни не означава почти нищо ,освен ползата ,която извличат заинтересованите политически фигури.
цитирай
4. patzolino - Няколко неща:
07.12.2012 10:07
1. С повечето позиции, които си изразил в коментара си съм съгласен. И аз не съм особен фен на капиталистическия начин на живот както и пренебрегването на всички ценности в името на финансите. Даже напротив. Но тук има едно голямо НО.
2. Какво можем да направим в случая? Да идем на село и да си гледаме кокошки и крави и да не ни пука за никой и нищо? Мислил съм си по въпроса, но така ограничавам децата си от избор в живота и ги поставям пред доста неравен старт в живота.
3. Не мисля, че като правя нещо, което ще направи моя живот, както и този на всички останали, които са в Матрицата, по-добър ме прави "глашатай на властта". Аз пък мога да те обявя за овчедушен консуматор, защото такива с твоето мислене никога нищо не правят. Дори не излизат наесен да съберат листата от междублоковите пространства, защото те са на принципа - аз плащам данъци, друг да се грижи за моето благоразположение. Това драги мой е консуматорско мислене и поведение. Аз такива ги леко ненавиждам.
4. Според мен, в сегашното ни общество има някакъв потенциал. Моята цел е да покажа на този потенциал, че с малко усилия може да се постигне нещо. Нямам за цел да създавам ново общество - това е невъзможно!
5. Относно последното ти изречение - за съжаление си прав - в БГ продължава да витае духът на комунизма и това някой в администрацията да си свърши работата, за която взима заплата от нашите данъци, е равносилно на нобелова награда. И все пак - българите сме много силни по негодуването, мрънкането, хленченето и оплюването. Аз пък съм фен на показване на доброто и правилното. И въпреки всичко, предпочитам да похваля този, който си е свършил работата, отколкото да плюя безцелно по форуми и блогове за всички онези, които пет пари не дават за останалите.

Поздрави!
цитирай
5. kostadin - Имаш прекалено развито ОФ -съзн...
07.12.2012 14:41
Имаш прекалено развито ОФ -съзнание.
Това което съм правил след преврата е- да дам свобода и пространство за развитие и живот на поколението ми след мене.Аз отдавна работя по почина спасявай се самостоятелно.
В града учим децата си на единствено възможното нещо да работят не за себе си.
За какъв потенциал говориш ,когато нищо не произвеждаме ,храната си внасяме,армия си нямаме -имаме по голяма от нуждите ни полиция.
Щом има хора има и потенциал За жалост хората просто загиват преждевременно ,а тъпите мутри изобщо не ги е еня ,че държавността -признак на цивилизацията се е сринала.Който не се грежи за народа си е обречен на изчезване.
Не е виновен комунизма ,фашизма ,монархията или демокрацията -виновни са хората подкарани в една посока от финандовият св. елет-я имат я нямат 10 семейства
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: patzolino
Категория: Политика
Прочетен: 486059
Постинги: 156
Коментари: 261
Гласове: 355
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031