Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.03.2012 11:00 - Учени лекуват рак, но никой не обръща внимание
Автор: patzolino Категория: Други   
Прочетен: 3999 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Източник: http://www.moneytrendsresearch.com/scientists-cure-cancer-but-no-one-takes-notice/

Канадски учени открили просто лечение на рак, но големите фармацевтични компании не са заинтересовани.

Учени от университета Алберта в Едмънтън, Канада, са излекували рак миналата седмица, но все още няма особен отзвук в новините и телевизиите. Това е проста техника, която използва едно много основно лекарство. Методът използва дихлороацетат, който се използва за лечение на нарушен метаболизъм, затова няма опасения от странични ефекти или дългосрочни последици.

Лекарството не изисква патент, затова може да има широка и евтина употреба, в сравнение със скъпите медикаменти, които повечето фармацевтични компании произвеждат.

Канадските учени изпробвали дихлороацетат (DCA) върху човешки клетки; той унищожил ракови клетки на бял дроб, гърда и мозък като оставил здравите клетки непокътнати. Изпробван е на плъхове, които са имали тумор в напреднал стадий; техните клетки се смалили, след като им дали вода с разтвор на DCA. Лекарстово е широко разпространено, а лечението е лесно за прилагане. Защо тогава големите фармацевтични компании не се ангажират с това откритие, нито се отразява по медиите?

В човешките клетки има естествени органели, които се борят срещу рака и това са митохондриите, но те имат нужда да бъдат активирани, за да бъдат ефективни. Преди учените смятаха, че митохондриите са увредени и затова не са ефективни срещу рака. Те се концентрираха върху гликолизата, която е по-малко ефективна при борбата с рака. Производителите на лекарства се фокусираха върху гликолизния метод за борба с рака. От друга страна, лечението с DCA не разчита на гликолиза, а на митохондриите; то ги активира, които от своя страна се борят срещу раковите клетки.

Ефектът на това лечение е, че се реактивира процес наречен апоптоза. Митохондриите съдържат така важния самоунищожителен бутон, който не може да бъде задействан в раковите клетки. Без него туморът расте, като клетките отказват да бъдат потиснати. Напълно функциониращи митохондрии, благодарение на DCA, могат да бъдат унищожени.

Без гликолизата, тялото произвежда по-малко млечна киселина, при което увредената тъкан около туморните клетки не се разрушава и съответно не разпространява нови тумори.

Фармацевтичните компании не инвестират в това откритие, защото методът на лечение с DCA не може да бъде патентован, а без патент те не могат да правят пари. В момента те правят състояния от патента за СПИН. Тъй като фармацевтичните компании няма да разработят DCA лекарства, независими лаборатории трябва да започнат да изследват DCA, за да могат да потвърдят всички открития дотук и да започнат да произвеждат лекарства. Цялата дейност може да бъде извършена в сътрудничество с университетите, които ще се радват да съдействат в това проучване и могат да разработят едно ефективно лекарство за лекуване на рак.

Тази статия има за цел да обърне внимание върху дихлороацетата и евентуално да вдъхнови някои независими и малки стартиращи компании да се захванат с идеята и да започнат да произвеждат животоспасяващи лекарства... защото големите компании няма да обърнат внимание още дълго време.



Гласувай:
3


Вълнообразно


1. zlokuche - Личи си отвсякъде, колко разбираш ...
26.09.2012 14:16
Личи си отвсякъде, колко разбираш материята. Май, преди да напишеш статията, си се надишал не с дихлорацетат, а с ацетон.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: patzolino
Категория: Политика
Прочетен: 486068
Постинги: 156
Коментари: 261
Гласове: 355
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031